Geplaatst op

Zo vind je de juiste krultang voor jouw haartype!

Krullen

Haarkrulspelden, krulshampoo, krultangen … Er zijn talloze manieren om je haar een boost te geven. Elke vrouw heeft minstens één keer in haar leven een krultang gehad en heeft er misschien weer afscheid van genomen. Omdat het op de een of andere manier niet ging zoals je je had voorgesteld.

En dat had waarschijnlijk maar met een klein dingetje te maken: niet van tevoren checken of de krultang bij je eigen haartype past. Als hij dat niet doet, zullen de krullen niet perfect zijn.

De juiste krultang voor kort haar

Korte snitten tot ongeveer de lengte van een oor hebben een extra smal staafje nodig voor een geweldig kruleffect. Door maximaal twee keer te wikkelen (meer is meestal niet mogelijk qua lengte) ontstaan ​​er lichte strandgolven. En met de smalle stok kun je gerichter werken. Krultangen met een dikkere diameter zorgen juist voor extra volume. Zelfs als je extreem fijn haar hebt, moet je een smalle stok gebruiken om het haar gelijkmatig te verwarmen.

De juiste krultang voor boblengte

Boblengtes zijn moeilijk te lokken met zeer smalle hengels, omdat de strengen vanwege hun lengte meerdere keren kunnen worden gewikkeld en elkaar dus overlappen. Hierdoor worden de tips vaak meer verwarmd dan de lengtes. Het is daarom beter om een ​​iets dikkere krultang of een kegeltang te gebruiken, waar de lengtes minder vaak omheen gewikkeld kunnen worden. De kegel heeft ook als voordeel dat de krullen naar de punten toe smaller worden en dus ook lichter. Ze hangen dus niet zo snel uit als gewone krullen.

De juiste krultang voor schouderlang haar

Schouderlang haar heeft een krultang van gemiddelde breedte nodig. Door het grotere contactoppervlak kan het haar gelijkmatiger en vooral sneller worden bewerkt dan met een smal staafje. Het belast het haar niet zo veel.

De juiste krultang voor krullend, lang en/of dik haar

Iedereen die krullen heeft, weet dat ze vaak uitgedroogd en weerbarstig zijn. Lang en dik haar daarentegen warmt vaak niet goed op door het meervoudig omwikkelen van de bovenste lagen en de krullen houden later niet vast. Dit is de reden waarom deze haartypes absoluut een brede krultang nodig hebben, die het contactoppervlak vergroot en zo het haar gelijkmatiger verwarmt. Dit is ook zachter voor dragers van natuurlijke krullen die gewoon hun vorm willen perfectioneren met de krultang. Door het grotere contactoppervlak en de meer gelijkmatige warmte kost het krullen minder tijd en wordt het haar gespaard.