Geplaatst op

Trouwen

Trouwring

Het belangrijkste punt op de bruiloft checklist: de datum

Bij het maken van een afspraak kan het handig zijn om dit af te stemmen met de naaste familieleden, beste vrienden en potentiële bruidsjonkers of bruidsmeisjes. Zo hebben uw vertrouwenspersonen echt tijd op deze dag.

Kleine groep of groot feest?

Burgerlijk of kerkelijk huwelijk, beide samen of een vrije ceremonie – de ceremoniële setting van het huwelijk speelt een beslissende rol bij de huwelijksplanning. Hetzelfde geldt voor de organisatie van het feest. Er moet overeenstemming zijn over de vraag of de bruiloft in een kleine groep moet plaatsvinden of als een uitbundig feest. Als je deze vragen unaniem hebt beantwoord, kun je al een belangrijk punt op de bruiloft checklist afvinken.

Gastenlijst

Krijg een overzicht van hoeveel mensen op je bruiloft moeten worden uitgenodigd en plan een buffer van ongeveer 10 procent – je kunt denken aan een of andere vriend of familielid die niet op je grote dag zal zijn. Case zou afwezig moeten zijn. U kunt de save-the-date kaarten versturen op basis van de voorlopige gastenlijst zodat de gasten de datum vrij kunnen houden.

Alle documenten bij elkaar?

Hoe eerder u zorgt voor de benodigde documenten voor de burgerlijke stand, hoe beter u voorbereid bent als het gaat om het maken van een vaste reservering voor uw trouwdatum – bijvoorbeeld omdat u op een bijzondere datum of op een populair tijdstip wilt trouwen van jaar. Soms duurt het enkele weken voordat de documenten aankomen. Plan voldoende tijd in.

Een droom in het wit

De zoektocht naar de perfecte trouwjurk en de juiste accessoires is een van de meest populaire items op elke bruiloft checklist – zowel voor de bruid als voor bruidsmeisje en vriendinnen. Begin nu om te voorkomen dat u door levertijden, maatwerk of modificaties te kort komt.

Bloemenkinderen

Bloemenkinderen zijn meestal tussen de drie en negen jaar oud en komen van naaste familieleden of vrienden van het bruidspaar. Optimaal: Meerdere broers en zussen van de juiste leeftijd. Zo ontstaat er geen jaloezie onder de kinderen. Bespreek de keuze van bloemenkinderen zeker met de ouders. Deze zouden ook op je gastenlijst moeten staan. Wijs een van uw huwelijkshulpjes aan om het proces met de bloemenkinderen te oefenen en voor hen te zorgen tijdens de ceremonie.

Als het budget het toelaat, betalen het bruidspaar de outfits voor de bloemenkinderen. Zo niet, dan hebben de kinderen misschien een feestelijk jurkje of kostuum. In ieder geval moet u uw bloemenkinderen een kleinigheidje geven voor hun succesvolle uiterlijk.

Trouwringen: belangrijkste accessoire voor de trouwdag

Neem voldoende tijd om trouwringen te kopen – en vertrouw op een ervaren juwelier. Een goede juwelier geeft u in een ontspannen sfeer uitgebreid advies over modellen, materialen en afwerking door vooraf een afspraak te maken. U krijgt de gelegenheid om verschillende trouwringen te passen. Idealiter beschikt de speciaalzaak over een graveerservice en een eigen werkplaats voor afstel-, reparatie- en reinigingswerkzaamheden. Bovendien ontvangt u na aankoop van de ringen een gedetailleerde factuur en garantiediensten. Trouwens: als je je trouwring met diamant online koopt, kun je in principe dezelfde normen hanteren – een gerenommeerde online juwelier biedt je ook een grote keuze aan trouwringen en de daarbij behorende diensten.