Geplaatst op

Munt plant verzorgen

Elke plant heeft zijn eigen aandacht nodig. Voor elke plant geldt dan ook dat deze zijn eigen plek in huis heeft. Daarnaast is het per plant afhankelijk welke voeding er nodig is, hoe vaak je water moet geven en hoeveel zon er nodig is. Om het maximale uit je plant te halen, is het erg belangrijk dat je zoveel mogelijk aan de wensen van de plant voldoet. Op deze manier gaat je plant het langst mee. Kamerplanten verzorgen is dan ook een leuke bezigheid.

De munt plant

De munt plant wordt de laatste jaren steeds populairder, want wie lust er nou geen kop verse muntthee van eigen kweek? De planten zijn dan inmiddels ook overal te koop, zelfs in de supermarkt kan je er een op de kop tikken. De muntplant verzorgen is dan ook niet moeilijk, maar met onderstaande tips gaat je plant het langst mee.

Plek in huis

Een munt plant kan je zowel binnen als buiten houden. Buiten zal je plant waarschijnlijk wel sneller groeien als wanneer je hem binnen zet. Zowel binnen als buiten is het wel belangrijk dat de munt plant voldoende zon krijgt. Plaats hem dan ook in de zon of op een half schaduwrijke plaats

Water geven

De munt plant heeft veel water nodig, zeker in de zomer. De aarde rondom de plant mag niet droog zijn. Toch hoeft de aarde ook niet kletsnat te zijn. Als je plant buiten staat, geef deze dan pas tegen de avond water, zo voorkom je dat de bladeren verbranden.

Extra voeding

Wanneer je munt plant buiten staat is het niet nodig om deze extra voeding te geven. Mocht je een munt plant binnen houden dan kan het nodig zijn om soms wat extra voeding te geven. Dit mag normale plantenvoeding zijn. Door het geven van plantenvoeding zullen er binnen sneller nieuwe takjes groeien.

Overleven in de winter

De muntplant kan in de winter niet buiten blijven staan. Haal je plant voordat het buiten kouder begint te worden dan ook naar binnen om te zorgen dat je plant de winter overleeft. Let hierbij op dat je dit niet te laat doet, zodat de overgang van buiten naar binnen niet te groot wordt.