Geplaatst op

Meer prestatie bij sport

Sport fysio

Functionele training is een training waarbij spiergroepen niet geïsoleerd worden getraind, maar waarbij meerdere spiergroepen en gewrichten tegelijkertijd worden gebruikt. Functionele training combineert de componenten mobiliteit, kracht, uithoudingsvermogen en uithoudingsvermogen en is daarom een ​​perfecte workout voor het hele lichaam.

Hoe kan functionele training de atletische prestaties helpen verbeteren?

Sporters hebben vaak hetzelfde doel: hun prestaties verhogen om zo beter te worden. Er wordt echter vaak over het hoofd gezien dat het trainen van individuele spiergroepen alleen niet voldoende is om een ​​betere atleet te worden.

Laten we bijvoorbeeld tennis eens nader bekijken. Tennisspelers hebben armkracht nodig om het racket goed te geleiden en de bal te raken. Maar wat heb je aan zijn kracht voor de speler als hij na een paar minuten buiten adem is of als hij niet snel genoeg kan reageren om de tennisbal te vangen? Een harde klap is natuurlijk belangrijk bij tennis, maar het maakt je niet per se een betere speler. Ook sport fysio kan de sporter daar overigen bij helpen, om de prestaties te verbeteren.

Functionele training traint daarom de vier componenten kracht, flexibiliteit, uithoudingsvermogen en uithoudingsvermogen. Uw lichaam wordt optimaal voorbereid op sportactiviteiten als hardlopen, springen en werpen, zodat blessures voorkomen kunnen worden en uw prestaties in al deze categorieën verbeterd kunnen worden.

Hoe werkt de functionele training

Samen in de groep leer je flexibele bewegingsvarianten voor een individueel aangepaste, effectieve en motiverende training. Je wordt tijdens de cursus gemotiveerd en begeleid door onze trainer, zodat je alle oefeningen correct uitvoert en niet vergeet plezier te hebben. We laten u zien hoe u specifieke bewegingssequenties en spiergroepen kunt trainen die u helpen uw lichaam te stabiliseren en uw spierstelsel, spieraanhechtingen, pezen en gewrichten te versterken voor het dagelijks leven of om u voor te bereiden op intensieve sportactiviteiten. Verbeter uw atletische prestaties door effectieve training. Versterk je hele lichaam en vergroot tegelijkertijd je uithoudingsvermogen, flexibiliteit en uithoudingsvermogen.