Geplaatst op

Het verschil tussen een 4k en een 8k televisie

Door de jaren heen zijn de televisies steeds beter geworden. Waar we vroeger nog naar een grote zwart wit kast keken, kijken we nu tegen een mooie platte tv aan van zeer hoge kwaliteit. Inmiddels zijn er al televisie te vinden met een 8k beeldscherm. Je hebt waarschijnlijk al vaker over 4k schermen gehoord, maar misschien nog niet zoveel over een 8k scherm. Wat zijn nou eigenlijk de verschillen tussen beide varianten? Des te hoger de resolutie van een scherm, des te scherper de televisie is. Hierdoor kan je films en series van zeer hoge kwaliteit bekijken.

televisie

De nieuwe serie Samsung Qled 8k

Sinds kort heeft Samsung een nieuwe serie met televisies op de markt gebracht. De Samsung Qled 8k is er in verschillende varianten te verkrijgen. Waar de beeldschermen vroeger nog klein waren, zien we nu steeds grotere modellen voorbijkomen. Een 65 inch beeldscherm is tegenwoordig meer regel dan uitzondering in menig woonkamer. Een groot voordeel van de moderne Qled televisie van Samsung is, dat je apps zoals Netflix en Disney eenvoudig kan installeren op de televisie zelf.

Koop een televisie zonder frame

Ook de ontwikkeling op het gebied van vormgeving heeft een enorme stap gemaakt. De meeste beeldschermen beschikken vandaag de dag over een kleine rand. Toch zijn er nu ook Samsung Qled 8k televisies op de markt die nagenoeg frameloos zijn. Met een rand van slechts 15 mm zal het niet meer opvallen dat de televisie aan de grote kant is. Niet alleen het kijken van een film of serie wordt steeds mooier, maar doordat spelcomputers zich ook door ontwikkelen, zijn deze ook van zeer hoge kwaliteit. Spelletjes van de Playstation of Xbox zijn van zeer hoge kwaliteit en dit in combinatie met een 8k beeldscherm zal je de beste speelervaring geven.

Het verschil tussen een 4k en 8k beeldscherm is groot

Als we kijken naar de verschillen tussen een 4k en 8k beeldscherm, dan gaat het voornamelijk om de kwaliteit van het scherm. De resolutie van een 8k Samsung Qled beeldscherm is 4 keer hoger in vergelijking met een 4k beeldscherm. Dit zal je dan ook merken als je films van hoge kwaliteit bekijkt. Na aanschaf van een nieuwe televisie zal je zelf versteld staan van de hoge resolutie. Het spreekt voor zich dat een televisie met hoge resolutie het beste tot zijn recht komt als je ook programma’s, films of series van dezelfde kwaliteit afspeelt.