Geplaatst op

De beste smartwatch

Smartwatch

We hebben verschillende smartwatches getest. In de top 5 Smartwatches is de Apple Watch Series 6 de beste- in ieder geval voor iPhone-bezitters. In vergelijking met de toch al zeer goede voorganger heeft de nieuwe naast de ECG-functie nu ook de mogelijkheid om het zuurstofgehalte in het bloed te bepalen. Verder is hij zeer uitgebreid uitgerust met een GPS en polssensor, barometer en 32 gigabyte geheugen, werkt snel en is eenvoudig in gebruik. Het kan echter alleen effectief worden gebruikt met een iPhone. Als je een Android-smartphone hebt, is de Samsung Galaxy Watch 3 onze aanbeveling.

Toen het een paar jaar geleden werd gelanceerd, werd de smartwatch beschouwd als de ultieme technologische gadget die je gewoon moet hebben. Inmiddels is de hype merkbaar afgenomen en zijn de slimme horloges niet zo populair als aanvankelijk verwacht. En dit, hoewel het toepassingsgebied van smartwatches zeer breed is: met de minicomputers om de pols kun je bellen, het nieuws lezen, naar muziek luisteren, de weg worden gewezen, je hartslag volgen en je eigen conditie meten. .

We hebben verschillende smartwatches getest tegen prijzen tussen de 50 en 550 euro. Dit zijn uitsluitend smartwatches die een iPhone en/of een Android-smartphone nodig hebben om met het volledige scala aan functies in gebruik te kunnen worden genomen of te kunnen worden gebruikt.

Eén ding vooraf: niemand heeft per se een smartwatch nodig. Voor sommigen kan het echter een handige toevoeging zijn, bijvoorbeeld als je niet steeds op je mobieltje wilt kijken. Een smartwatch is en blijft een luxeartikel voor technologieliefhebbers. breng smartwatches mee als fitnesstrackers. Maar als je er alleen maar in geïnteresseerd bent, hoef je geen honderden euro’s uit te geven. Fitnessarmbanden doen hetzelfde en kosten veel minder, aanbevolen modellen zijn verkrijgbaar vanaf 30 euro.

De Apple Watch Series 6 heeft enorm veel apparatuur. We waarderen je enorme werksnelheid en de uitstekende weergave. Meer functies zijn met een smartwatch bijna onmogelijk: de Apple Watch Series 6 maakt indruk met zijn hoge gebruiksgemak en een groot aantal apps en fitnessmogelijkheden. Zelfs het schrijven van een ECG en het meten van het zuurstofgehalte in het bloed kan in een oogwenk worden gedaan om gezondheidsproblemen te voorkomen. Het display is helder en kan rijk zwart weergeven.

Met de meting van het zuurstofgehalte in het bloed en de ECG-meting die volgend jaar volgt, verkort de Samsung Galaxy Watch 3 de afstand tot Apple enigszins. Voor bezitters van een Android-smartphone is het de ideale smartwatch. Talloze sporten zijn in het menu geïntegreerd en de draaibare lunette zorgt voor het beste gebruiksgemak van alle momenteel beschikbare slimme horloges. Als echte duurloper hoeft de Amazfit GTR pas na ruim drie weken op het laadstation te staan. Verder scoort hij met zijn goede afwerking en hoog draagcomfort en is de uitrusting ook te zien voor rond de 150 euro, waaronder een 6-assige versnellingssensor, geomagnetische 3-assige sensor, luchtdruksensor, capaciteitssensor en omgevingslichtsensor.