Geplaatst op

Bux Zero review

Beurs

Bux Zero is een smartphone-makelaar die handel gemakkelijk en duidelijk wil maken. Dat doet hij ook. Het aanbod zelf is fiscaal niet eenvoudig omdat Bux Zero in Nederland is gevestigd. Dat betekent dat de winst zelf moet worden belast. Er zijn geen kosten voor de effectenrekening, voor de verrekeningsrekening, zelfs niet voor dividenden. Voor Amerikaanse valuta is de commissie 0,25%. Er zijn geen orderkosten voor Amerikaanse aandelen, alleen de wisselkoerscommissie van 0,25%. Voor EU-aandelen (momenteel Nederland, Oostenrijk, Duitsland en België) kost de nulorder € 0, maar wordt deze slechts eenmaal per dag uitgevoerd. Een markt en een limietorder kosten € 1.

Hieronder een korte Bux Zero review, mocht je deze Nederlandse aanbieder nog niet kennen.

De belangrijkste dingen in een notendop

  • Geen fiscaal gemakkelijke makelaar uit Nederland
  • Gratis storting, gratis handelen
  • Nulorder voor Europese aandelen als bulkorder
  • Anders 1 euro voor beste en limietorders
  • 0,25% wisselkoerscommissie op gratis Amerikaanse bestellingen • Effecten kunnen worden uitgeleend door de makelaar
  • Alleen smartphone-app beschikbaar

Kosten voor depot

Er zijn geen borgkosten voor ons Nederlanders bij Bux Zero. Hiervoor moet een Bux Zero-klant accepteren dat zijn effecten uitgeleend kunnen worden.

Er zijn geen kosten op de verrekeningsrekening

Wisselkosten

Op de beurs

Bij Bux Zero zijn er verschillende tarieven voor de bestellingen. Het varieert van EUR 0,00 orderkosten tot 0,25% wisselkoerscommissie of EUR 1 orderkosten.

Amerikaanse aandelen

0,25% wisselkoerscommissie

Europese aandelen

0,00 Euro nul-bestellingskosten, eenmaal per dag als bulkbestelling
1,00 euro bestelkosten voor beste en limietorders

Over-the-counter / goedkoop handelsplatform

Er zijn geen over-the-counter handelsplatformen bij Bux Zero. Deviezencommissie Er is een wisselkoerscommissie van 0,25% op Amerikaanse aandelen. Dividendkosten Er zijn op zich geen dividendkosten, maar Amerikaanse aandelen kunnen een wisselkoerscommissie met zich meebrengen als ze in Amerikaanse dollars worden uitbetaald.